Pečený květák v majonézovo - smetanové směsi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 středně velký květák
- 4 PL majonézy
- 3 PL zakysané smetany
- 1 PL hořčice
- 1 PL olivového oleje
- špetku tymiánu a rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
- strouhanku dle potřeby
- 400 g tvrdého sýra nebo parmezánu
Postup Pečený květák v majonézovo - smetanové směsi
Postup přípravy receptu
-
Květák předvařte ve slané horké vodě, přibližně 10 minut. Zevnitř by měl být ještě křupavý a navrchu by se ještě neměl drolit. Potom ho rozdělte na růžičky.
Ve větší misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, olej, sůl, pepř a tymián s rozmarýnem. Potom do směsi vysypte růžičky květáku a dobře je v ní obalte. Vše spolu vysypte na plech a posypte strouhankou.
Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Vložíte do zapékací mísy a nahoru můžete nasypat ještě trošku tymiánu pro lepší vůni. Na závěr vše posypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby, vyhřáté na 220 stupňů, dokud nebude sýr i květák zlatavý.