Pečený květák v majonézovo - smetanové směsi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 středně velký květák
4 PL majonézy
3 PL zakysané smetany
1 PL hořčice
1 PL olivového oleje
špetku tymiánu a rozmarýnu
sůl a pepř podle chuti
strouhanku dle potřeby
400 g tvrdého sýra nebo parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Květák předvařte ve slané horké vodě, přibližně 10 minut. Zevnitř by měl být ještě křupavý a navrchu by se ještě neměl drolit. Potom ho rozdělte na růžičky.

  2. Ve větší misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, olej, sůl, pepř a tymián s rozmarýnem. Potom do směsi vysypte růžičky květáku a dobře je v ní obalte. Vše spolu vysypte na plech a posypte strouhankou.

  3. Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Vložíte do zapékací mísy a nahoru můžete nasypat ještě trošku tymiánu pro lepší vůni. Na závěr vše posypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby, vyhřáté na 220 stupňů, dokud nebude sýr i květák zlatavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!