Těstoviny s čerstvými špenátovými listy
Recepty, TěstovinySuroviny
- svazek čerstvých špenátových lístků
- plátek másla
- 2 stroužky česneku
- Omáčka:
- olej
- 1 menší cibule
- 1 PL mouky
- 250 ml smetany na vaření
- 1 PL taveného sýra
- 2 stroužky česneku
- 300 ml těstovin
- sůl
- muškátový oříšek
Postup Těstoviny s čerstvými špenátovými listy
Postup přípravy receptu
-
Cestoviny si uvarime v osolenej vode podla navodu na obale.
V hrnci zohrejeme trosku olej a orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu. Zaprasime ju mukou a urobime bledu zaprazku.
Zalejeme smotanou, dobre premiesame.
Pridame taveny syr a nechame rozpustit. Premiesame. Odstavime z ohna.
Primiesame nakrajany cesnak do omacky a mozete dochutit aj stipkou muskatoveho orieska.
V mensom hrnci si rozpustime maslo, pridame cesnak a chvilku orestujeme. Len kym neuvolni vonu.
Pridame nakrajany spenat a minutku restujeme.
Nakoniec scedime uvarene cestoviny, vlozime do misy, pridame besamelovo-syrovu omacku a orestovany spenat.
Vsetko dobre premiesame, ochutname, dosolime, ak treba a mozeme papat.