Kuřecí kari s mangem a kešu ořechy
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžičky worcesteru
- 2 lžíce zelené kari pasty
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 zralé mango
- 1 špičatá červená paprika
- hrst čerstvých lístků koriandru
- sůl
- kari koření
- hrst kešu ořechů
- olej
Postup Kuřecí kari s mangem a kešu ořechy
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme worcesterem a dáme na chvíli do chladu.
V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme odleželé maso a opečeme ho ze všech stran. Přimícháme kari pastu a kari koření a malou chvilku ještě restujeme. Pak zalijeme kokosovým mlékem a vmícháme jogurt.
Oloupané mango nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a oboje vmícháme do pánve. Necháme povařit, až je maso měkké a tekutina se zredukuje na potřebnou hustotu. Do kari vmícháme nasekaný koriandr a vypneme.
Kešu oříšky nasucho lehce opražíme na pánvi a do kari vmícháme těsně před podáváním.