Těstovinový salát s kuřecím masem, tuňákem a kukuřicí
Recepty, SalátySuroviny
- 1 těstoviny fusilli (těstovinové vrtulky)
- 200 g mražená kukuřice
- 1 kuřecí prso
- 2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě (Gianna - nedám dopustit)
- 3-4 stroužky česneku
- chilli papričky
- 2 Cottage sýr - přírodní
- 300 g kysaná smetana
- sůl
- pepř
- petržel
- tymián
- bobkový list
- kurkuma
- olivový olej
Postup Těstovinový salát s kuřecím masem, tuňákem a kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit těstoviny a mezitím si připravíme zálivku. Zálivku připravíme smícháním: cottage, kysané smetany, česneku, rozdrcených bylinek, soli a pepře. Dochutíme dle chuti a dáme chladit.
Těstoviny uvaříme na skus, lehce prolijeme olivovým olejem a schladíme.
Kukuřici na sucho opražíme na pánvi, lehce zakápneme olivovým olejem, schladíme a dáme do mísy.
Chilli papričky nakrájíme velmi na drobno a přidáme ke kukuřici, dobře promícháme.
Na pánvi na sucho osmažíme nadrobno nakrájené kuřecí maso do růžova, ke konci přidáme okapaný tuňák a lehce orestujeme. Vše lehce zakápneme olivovým olejem a schladíme.
Přidáme ke kukuřici a pečlivě promícháme.
Přidáme těstoviny a znovu pečlivě promícháme.
Zálivku přidáme do salátu a pořádně promícháme těsně před podáváním, jinak tuňák nasaje tekutiny a salát je potom sušší.