Teplý salát s květákem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 malý květák
- 100 g baby špenátu
- 50 g mandlí
- 4 lžičky kaparů
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička medu
- sůl
- pepř
Postup Teplý salát s květákem
Postup přípravy receptu
-
Očištěný květák rozebereme na růžičky a opečeme je dozlatova na pánvičce, kde jsme rozpustili máslo. Těsně před dopečením přidáme oloupané a nakrájené mandle, aby se lehce opražily.
Opraný a osušený baby špenát rozložíme na talířky a na něj poklademe opečený květák s mandlemi a posypeme kapary a přelijeme zálivkou.
Připravíme si zálivku: Med a citronovou šťávu rozmícháme se solí a pepřem, postupně přidáváme olivový olej a metličkou vyšleháme.