Telecí v hořčičné marinádě s kapary
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g telecího krku
- 2 dcl suchého červeného vína
- 2 PL hořčice s feferonkami
- 1 PL kaparů
- 2 šalotky
- sůl
- pepř dle chuti
- tuk
Postup Telecí v hořčičné marinádě s kapary
Postup přípravy receptu
-
V misce rozšleháme víno s hořčicí.
Naložíme tam maso a necháme aspoň hodinu marinovat. Rozpálíme tuk, necháme zpěnit cibulku a opečeme vyndané a okapané maso z marinády.
Podlijeme marinádou a dusíme téměř do změknutí, cca 30 min. Podle potřeby přidáme vodu.
Pak přidáme kapary, pokud jsou ve slaném nálevu, propláchneme je vodou. Necháme na mírné teplotě ještě 10 minut, vypneme sporák. Dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, ale i obyčejné pečivo.