Telecí v hořčičné marinádě s kapary

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g telecího krku
2 dcl suchého červeného vína
2 PL hořčice s feferonkami
1 PL kaparů
2 šalotky
sůl
pepř dle chuti
tuk

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozšleháme víno s hořčicí.

  2. Naložíme tam maso a necháme aspoň hodinu marinovat. Rozpálíme tuk, necháme zpěnit cibulku a opečeme vyndané a okapané maso z marinády.

  3. Podlijeme marinádou a dusíme téměř do změknutí, cca 30 min. Podle potřeby přidáme vodu.

  4. Pak přidáme kapary, pokud jsou ve slaném nálevu, propláchneme je vodou. Necháme na mírné teplotě ještě 10 minut, vypneme sporák. Dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, ale i obyčejné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!