Vinná klobása v bramboráku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cca 400 g vinné klobásy
- 380 g oloupaných brambor
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- majoránka dle chuti
- drcený kmín dle chuti
- cca 50 g hladké mouky + na obalení klobásy
- olej na smažení
Postup Vinná klobása v bramboráku
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.
Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, koření a sůl dle chuti, mouku přidáme dle hustoty těsta a moučnatosti brambor. Vše dobře promícháme.
Do pánve s troškou oleje nandáme trochu bramborového těsta, do kterého posadíme šneka z vinné klobásy a na něj nandáme další vrstvu bramborového těsta. Smažíme první minutu zprudka, pak plamen zeslabíme a pánev zaklopíme. Těsto na bramboráky i klobása se pomalu propeče a po odklopení otočíme a druhou stranu dosmažíme na vyšší teplotu dozlatova a dokřupava.
Podáváme samostatně a pro velké jedlíky přidáme pár vařených brambor.