Vinná klobása v bramboráku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cca 400 g vinné klobásy
380 g oloupaných brambor
3 stroužky česneku
1 vejce
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
majoránka dle chuti
drcený kmín dle chuti
cca 50 g hladké mouky + na obalení klobásy
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.

  2. Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, koření a sůl dle chuti, mouku přidáme dle hustoty těsta a moučnatosti brambor. Vše dobře promícháme.

  3. Do pánve s troškou oleje nandáme trochu bramborového těsta, do kterého posadíme šneka z vinné klobásy a na něj nandáme další vrstvu bramborového těsta. Smažíme první minutu zprudka, pak plamen zeslabíme a pánev zaklopíme. Těsto na bramboráky i klobása se pomalu propeče a po odklopení otočíme a druhou stranu dosmažíme na vyšší teplotu dozlatova a dokřupava.

  4. Podáváme samostatně a pro velké jedlíky přidáme pár vařených brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!