Cib, cib, cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg cibule
- 200 g pohankové lámanky
- 3 litry vody/vývaru
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžíce másla/sádla
- 2 lžíce křenu
- 5 menších stroužků česneku
- 1 vejce
- hrstička libečku
- špetka soli
Postup Cib, cib, cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět.
K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužky česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku, kterou necháme zlehka osmahnout.
Přidáme hořčici, promícháme a přilijeme vodu/vývar.
Jakmile se polévka začne vařit, přisypeme libeček, sůl podle chuti a vaříme do měkka přibližně 10-15 minut.
Když je cibule s lámankou měkká, projedeme polévku tyčovým mixérem, aby byla krémovější a jemnější.
Následně do ní vyklepneme vajíčko a promícháme.
Necháme ji ještě chvilku probublávat a na závěr zamícháme zakysanou smetanu.