Cib, cib, cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg cibule
200 g pohankové lámanky
3 litry vody/vývaru
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce hořčice
2 lžíce másla/sádla
2 lžíce křenu
5 menších stroužků česneku
1 vejce
hrstička libečku
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět.

  2. K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužky česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku, kterou necháme zlehka osmahnout.

  3. Přidáme hořčici, promícháme a přilijeme vodu/vývar.

  4. Jakmile se polévka začne vařit, přisypeme libeček, sůl podle chuti a vaříme do měkka přibližně 10-15 minut.

  5. Když je cibule s lámankou měkká, projedeme polévku tyčovým mixérem, aby byla krémovější a jemnější.

  6. Následně do ní vyklepneme vajíčko a promícháme.

  7. Necháme ji ještě chvilku probublávat a na závěr zamícháme zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!