Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
8 brambor
300-400 g žampionů
1 pórek
vývar
máslo
hladká mouka
drcený kmín
granulovaný česnek
pepř
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.

  2. V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce másla a opečeme na něm maso. Jakmile bude zlatavé, přidáme žampiony a podusíme je s masem. Zasypeme cca dvěmi lžícemi mouky, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme brambory a vaříme, dokud nebudou měkké. Asi za pět minut přidáme kolečka pórku.

  3. Hotový pokrm dochutíme lžičkou octa, solí a pepřem, případně houbovým kořením. Hustotu upravíme přidáním vývaru nebo naopak jíšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!