Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsní řízky
- 8 brambor
- 300-400 g žampionů
- 1 pórek
- vývar
- máslo
- hladká mouka
- drcený kmín
- granulovaný česnek
- pepř
- sůl
- ocet
Postup Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.
V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce másla a opečeme na něm maso. Jakmile bude zlatavé, přidáme žampiony a podusíme je s masem. Zasypeme cca dvěmi lžícemi mouky, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme brambory a vaříme, dokud nebudou měkké. Asi za pět minut přidáme kolečka pórku.
Hotový pokrm dochutíme lžičkou octa, solí a pepřem, případně houbovým kořením. Hustotu upravíme přidáním vývaru nebo naopak jíšky.