Telecí roláda s cibulovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- asi 600 g telecího masa
- 3 rohlíky
- 2 vejce
- 3 žampiony
- 100 g slaniny
- 4 cibule
- 3 dcl červeného vína
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- tymián
- 100 ml smetany
- hrst petrželky
- 3 dcl hovězího vývaru
Postup Telecí roláda s cibulovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso si naklepeme na větší plát. Osolíme a opepříme.
Do mísy dáme žloutky a smícháme se smetanou. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky slaniny nakrájenou na kostičky a pokrájené žampiony.
Bílky vyšleháme a přidáme do směsi. Pro barvu přidáme trochu posekané petrželky. Na naklepaný plát masa dáme nápln a svineme v roládu. Nití svážeme a restujeme zprudka na troše oleji ze všech stran.
Troubu si předehřejeme na 220°C. Připravíme si zapékací mísu a roládu i s s výpekem přendáme do mísy. Hustě poklademe čtvrtkami cibule a zbytků slaniny.
Zalijeme vínem, přidáme rozmarýn, tymián a přiklopíme.
Dáme péci asi na 20 minut a pak teplotu snížíme na 160°C. Podlijeme vývarem a asi hodinku dusíme přikryté.
Až je maso měkké, tak ho vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme a podáváme.