Telecí roláda s cibulovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

asi 600 g telecího masa
3 rohlíky
2 vejce
3 žampiony
100 g slaniny
4 cibule
3 dcl červeného vína
sůl
pepř
rozmarýn
tymián
100 ml smetany
hrst petrželky
3 dcl hovězího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme na větší plát. Osolíme a opepříme.

  2. Do mísy dáme žloutky a smícháme se smetanou. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky slaniny nakrájenou na kostičky a pokrájené žampiony.

  3. Bílky vyšleháme a přidáme do směsi. Pro barvu přidáme trochu posekané petrželky. Na naklepaný plát masa dáme nápln a svineme v roládu. Nití svážeme a restujeme zprudka na troše oleji ze všech stran.

  4. Troubu si předehřejeme na 220°C. Připravíme si zapékací mísu a roládu i s s výpekem přendáme do mísy. Hustě poklademe čtvrtkami cibule a zbytků slaniny.

  5. Zalijeme vínem, přidáme rozmarýn, tymián a přiklopíme.

  6. Dáme péci asi na 20 minut a pak teplotu snížíme na 160°C. Podlijeme vývarem a asi hodinku dusíme přikryté.

  7. Až je maso měkké, tak ho vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!