Telecí perkelt

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

400 g telecího plecka
1 cibule
1 zelená a 1 červená paprika
1 krabička propasírovaných rajčat (100 g)
sladká červená paprika
1 chilli paprička
1 dcl suchého červeného vína
vývar nebo voda dle potřeby
sůl
pepř
tuk na orestování

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky. Dále buď připravujeme v nádobě pomalého hrnce, pokud lze na plotýnce, nebo vedle na pánvi. Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme maso a orestujeme, zaprášíme paprikou, promícháme, pozor, aby se paprika nespálila.

  2. Pokud jsme dělali na pánvi, vložíme vše do pomalého hrnce. Jinak nádobu vložíme do elektrického obalu. Přidáme víno, vývar jen tak, aby tekutina sahala do poloviny výšky masa. Vložíme rajčata, nakrájené papriky. Osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku.

  3. Pomalíme na druhém stupni 3,5 hodiny. Lze samozřejmě připravit v tlakovém nebo normálním hrnci. Jako přílohu jsem uvařila červenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!