Lilek načerno

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední lilek (250 g)
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
4-6 lžic sojové omáčky
1/2 lžíce vinného octa
sůl
1/2 lžičky cukru
sladká chilli omáčka
2 kávové lžičky škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Lilek očistíme a pokrájíme na kostičky asi 2x2 cm. Posolíme a necháme na talíři asi 15 minut vypotit.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Ty orestujeme spolu s prolisovaným stroužkem česneku na trošce oleje.

  3. Přidáme osušený lilek a krátce osmažíme.

  4. Poté podlijeme asi 2 dcl vody, přidáme sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, ocet, cukr a sůl. Promícháme a necháme pod pokličkou 5 minut podusit.

  5. V trošce vody si rozmícháme škrob, přilijeme k lilku a za stálého míchání minutu povaříme.

  6. Podle potřeby dochutíme solí, cukrem nebo chilli omáčkou. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!