Tarhoňoto s pečeným kuřecím masem a mrkví - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

Pečené kuřecí maso:
kuře
sůl
kmín
olivový olej
Dále:
pórek
olivový olej
mrkev
tarhoňa
sůl
(množství surovin dle připravovaných porcí)

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme, použijeme již upečené kuřecí maso. Pokud nemáme, připravíme ho následovně: Kuře omyjeme, lehce osolíme a okmínujeme. Do pekáčku dáme olivový olej, na něj položíme kuře, pokapeme olejem a přikryté vložíme do trouby. Pečeme, než je kuře zcela měkké. V průběhu pečení otáčíme a podle potřeby podléváme vodou. Následně obereme již vychladlé maso a nakrájíme ho na kousky.

  2. Pórek nakrájíme na půlkolečka a mrkev na kousky.

  3. V kastrůlku rozpálíme olivový olej a na mírném plameni chvilku restujeme pórek. Přidáme mrkev, podlijeme vodou a dusíme, než je mrkev měkká.

  4. Dáme vařit tarhoňu - do hrnce dáme vodu a lehce ji osolíme. Přivedeme k varu, vsypeme tarhoňu a vaříme ji doměkka (je třeba ji zkusit). Po odstavení hrnce z trouby ji můžeme nechat chvilku dojít ve vodě, než ji scedíme.

  5. Když je mrkev měkká, přidáme k ní nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme ho prohřát. Přidáme tarhoňu, promícháme a pokud je třeba, tak dosolíme (ale většnou to nutné není).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!