Tarhoňa se zeleninou a tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g tarhoni uvařené na skus (maďarská minitěstovina)
- 2 mladé cukety nakrájené na kolečka
- 200 g přírodního tofu
- 1 mladý pórek nakrájený na kolečka
- 1 červená kapie nakrájená na nudličky
- 1 bílá paprika nakrájená na nudličky
- 2 velké cibule nakrájené na plátky
- 2 mrkve škrabkou nakrájené na dlouhé nudle
- 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky kari koření
- 200 ml zeleninového vývaru
- pepř, sůl, tuk (olivový olej) na smažení
- pár kapek worchestru a sojové omáčky
Postup Tarhoňa se zeleninou a tofu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme nejdříve cuketu dočervena a odložíme do mísy. Stejně tak postupujeme s cibulí, k níž po chvíli přidáme pórek. Opět vyjmeme, opečeme tofu a nakonec, opět zvlášť papriky.
Olej průběžně doplňujeme podle potřeby. Do výpeku pak nasypeme kari, po půlminutě vlijeme vývar, přidáme tarhoňu, po další minutě vmícháme všechnu zeleninu a okořeníme podle chuti uvedeným kořením.