Tarhoňa se zeleninou a tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g tarhoni uvařené na skus (maďarská minitěstovina)
2 mladé cukety nakrájené na kolečka
200 g přírodního tofu
1 mladý pórek nakrájený na kolečka
1 červená kapie nakrájená na nudličky
1 bílá paprika nakrájená na nudličky
2 velké cibule nakrájené na plátky
2 mrkve škrabkou nakrájené na dlouhé nudle
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky kari koření
200 ml zeleninového vývaru
pepř, sůl, tuk (olivový olej) na smažení
pár kapek worchestru a sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme nejdříve cuketu dočervena a odložíme do mísy. Stejně tak postupujeme s cibulí, k níž po chvíli přidáme pórek. Opět vyjmeme, opečeme tofu a nakonec, opět zvlášť papriky.

  2. Olej průběžně doplňujeme podle potřeby. Do výpeku pak nasypeme kari, po půlminutě vlijeme vývar, přidáme tarhoňu, po další minutě vmícháme všechnu zeleninu a okořeníme podle chuti uvedeným kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!