Tarhoňa s vařeným kuřecím masem a hlívou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehna
- hrnek tarhoni
- 250 g hlívy
- 1,5 hrnku vývaru
- větší cibule
- červená paprika
- mražený hrášek
- sádlo
- kořenová zelenina do vývaru
- sůl
- pepř
- mletý kmín
Postup Tarhoňa s vařeným kuřecím masem a hlívou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a přidáme do vařící, osolené vody s kořenovou zeleninou. Vaříme do měkka.
Tarhoňu na kousku sádla opečeme do zlatova a zalijeme horkým vývarem z masa. Vaříme do měkka.
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme na sádle zesklovatět. Přidáme nakrájenou hlívu a papriku.
Podlijeme malinko vývarem a dusíme asi 10 minut. Přidáme obrané a nakrájené maso a hrášek.
Společně pořádně prohřejme, dochutíme solí, pepřem, případně oblíbeným kořením. Podáváme s kyselou okurkou.