Tarhoňa s vařeným kuřecím masem a hlívou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
hrnek tarhoni
250 g hlívy
1,5 hrnku vývaru
větší cibule
červená paprika
mražený hrášek
sádlo
kořenová zelenina do vývaru
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a přidáme do vařící, osolené vody s kořenovou zeleninou. Vaříme do měkka.

  2. Tarhoňu na kousku sádla opečeme do zlatova a zalijeme horkým vývarem z masa. Vaříme do měkka.

  3. Cibuli nakrájíme na drobno a necháme na sádle zesklovatět. Přidáme nakrájenou hlívu a papriku.

  4. Podlijeme malinko vývarem a dusíme asi 10 minut. Přidáme obrané a nakrájené maso a hrášek.

  5. Společně pořádně prohřejme, dochutíme solí, pepřem, případně oblíbeným kořením. Podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!