Švestkový podmazaný koláč nekynutý

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
200 ml oleje
2 žloutky
2 PL cukru
1 rovná čajová lžička soli
1 PL alkoholu
1 PL Solamylu
1 kostka droždí nebo 1 pytlík sušeného
kůra z 1/2 citronu
1 maková náplň Labeta
200 ml mléka
švestky (měla jsem menší, tak nepíšu množství)
švestková povidla
kelímek kysané smetany
skořicový cukr
Na žmolenku:
cca 100 g tuku (Hera, máslo)
3 PL hladké mouky
3 PL strouhanky
3 PL cukru krupice
2 PL vanilkového pudinkového prášku
1 rovná ČL prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto jsem dělala v DP. Jen kvásek jsem si předpřipravila a to že jsem asi 3 PL mléka lehce zahřála v hrnku na čaj, rozmíchala droždí a cukr, přidala lžičku hladké mouky. Vše rozmíchala a dala hrnek do misky s teplou vodou a nechala vykynout.

  2. Makovou směs jsem rozmíchala s 200 ml mléka a nechala nabobtnat.

  3. o DP jsem dala nejdřív tekutiny, kvásek a pak ostatní ingredience a dala program těstoviny - 15 min.

  4. Hotové těsto dát na olejem vytřený plech a pomocí válečku pěkně rozprostřít.

  5. Prvně jsem nanesla povidla, na to nabobtnanou makovou směs, potom kysanou smetanu, rozpůlené vypeckované švestky.

  6. Posypat skořicovým cukrem.

  7. Navrch žmolenku, která se užmoulá z výše psaných ingrediencí.

  8. Pečeme cca na 160°C dle trouby asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!