Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 200 ml oleje
- 2 žloutky
- 2 PL cukru
- 1 rovná čajová lžička soli
- 1 PL alkoholu
- 1 PL Solamylu
- 1 kostka droždí nebo 1 pytlík sušeného
- kůra z 1/2 citronu
- 1 maková náplň Labeta
- 200 ml mléka
- švestky (měla jsem menší, tak nepíšu množství)
- švestková povidla
- kelímek kysané smetany
- skořicový cukr
- Na žmolenku:
- cca 100 g tuku (Hera, máslo)
- 3 PL hladké mouky
- 3 PL strouhanky
- 3 PL cukru krupice
- 2 PL vanilkového pudinkového prášku
- 1 rovná ČL prášku do pečiva
Postup Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Postup přípravy receptu
-
Těsto jsem dělala v DP. Jen kvásek jsem si předpřipravila a to že jsem asi 3 PL mléka lehce zahřála v hrnku na čaj, rozmíchala droždí a cukr, přidala lžičku hladké mouky. Vše rozmíchala a dala hrnek do misky s teplou vodou a nechala vykynout.
Makovou směs jsem rozmíchala s 200 ml mléka a nechala nabobtnat.
o DP jsem dala nejdřív tekutiny, kvásek a pak ostatní ingredience a dala program těstoviny - 15 min.
Hotové těsto dát na olejem vytřený plech a pomocí válečku pěkně rozprostřít.
Prvně jsem nanesla povidla, na to nabobtnanou makovou směs, potom kysanou smetanu, rozpůlené vypeckované švestky.
Posypat skořicovým cukrem.
Navrch žmolenku, která se užmoulá z výše psaných ingrediencí.
Pečeme cca na 160°C dle trouby asi 20 minut.