Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
1 měkký tvaroh plnotučný
1 vejce
1 lžíce oleje
1/2 vanilkového cukru
špetka skořice,
špetka soli
1 větší hrnek polohrubé mouky
2 lžíce dětské krupice
0.5 sklenky mléka
Náplň:
22 vypeckovaných švestek
Na posyp:
tvrdý tvaroh strouhaný
rozpuštěné máslo
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic mléka a umícháme v těsto, nesmí se lepit k míse, v případě, že lepí, přisypeme ještě polohrubou mouku, dokud těsto není vláčné a nelepí.

  2. Těsto dáme na linku nebo vál, posypaný polohrubou moukou a vyválíme, můžeme lehce poprášit moukou i z vrchní strany. Když je těsto cca 3 mm silné, začneme vykrajovat nožem nebo kráječem na pizzu čtverečky cca 8 cm x 8 cm. Vložíme na ně švestky (vypeckované a osušené) a balíme knedlíky.

  3. Dáme do hrnce vařit vodu, když voda vaří, vložíme knedlíky a čekáme, až voda znovu začne vařit, potom necháme knedlíky 10 minut vařit a máme je hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!