Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto:
- 1 měkký tvaroh plnotučný
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1/2 vanilkového cukru
- špetka skořice,
- špetka soli
- 1 větší hrnek polohrubé mouky
- 2 lžíce dětské krupice
- 0.5 sklenky mléka
- Náplň:
- 22 vypeckovaných švestek
- Na posyp:
- tvrdý tvaroh strouhaný
- rozpuštěné máslo
- třtinový cukr
Postup Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic mléka a umícháme v těsto, nesmí se lepit k míse, v případě, že lepí, přisypeme ještě polohrubou mouku, dokud těsto není vláčné a nelepí.
Těsto dáme na linku nebo vál, posypaný polohrubou moukou a vyválíme, můžeme lehce poprášit moukou i z vrchní strany. Když je těsto cca 3 mm silné, začneme vykrajovat nožem nebo kráječem na pizzu čtverečky cca 8 cm x 8 cm. Vložíme na ně švestky (vypeckované a osušené) a balíme knedlíky.
Dáme do hrnce vařit vodu, když voda vaří, vložíme knedlíky a čekáme, až voda znovu začne vařit, potom necháme knedlíky 10 minut vařit a máme je hotové.