Cukroví brambory

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
40 dkg práškového cukru
30 dkg sušeného mléka (polotučné)
24 dkg másla
2 bílky
2 lžičky rumu
Krém:
1 vanilkový cukr
250 g másla
150 g cukru krupice
2 bílky
1 lžička rumu
Dále:
kakao na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme krém na slepení: dva bílky vyšleháme s třetinou cukru. Ze zbylých dvou třetin cukru uvaříme sirup: cukr zalijeme troškou vody, aby se rozpustil. Dále mícháme při varu, dokud se netáhne a nekape z vařečky, nikoli teče. Ještě horký sirup zašleháme do bílků. Vzniklou hmotu necháme vychladnout a pak smícháme s kostkou másla, které utřeme s vanilkovým cukrem a lžičkou rumu.

  2. Ze všech surovin si uděláme těsto. Odebereme kousek, uděláme placku, do které zabalíme dva piškoty slepené krémem. Vzniklou kouli obalíme v hořkém kakau.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!