Stehenní kuřízky na pórku s žampióny

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g stehenních kuřecích řízků
200 g žampiónů
8 cm pórku průměr 4 cm
1-2 PL škrobové moučky
1 PL Podravky
1 ČL mleté papriky
pepř
kmín
sůl
olej řepkový (snáší nejvyšší teploty)

Postup přípravy receptu

  1. Řízky pokrájíme na menší kusy (ale nemusíme), posolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.

  2. Rozpálíme olej, vložíme řízky a smažíme při obracení asi 10 minut, výjmeme a dáme stranou.

  3. Na olej dáme kmín, na plátky pokrájené žampióny a na čtvrtkolečka pórek.

  4. Smažíme 5 minut, přidáme papriku, promíchnem a zalijeme asi půllitrem vřící vody. Dáme zpět maso, přidáme Podravku a podusíme asi 20 minut. Příloha: hranolky z trouby nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!