Stehenní kuřízky na pórku s žampióny
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g stehenních kuřecích řízků
- 200 g žampiónů
- 8 cm pórku průměr 4 cm
- 1-2 PL škrobové moučky
- 1 PL Podravky
- 1 ČL mleté papriky
- pepř
- kmín
- sůl
- olej řepkový (snáší nejvyšší teploty)
Postup Stehenní kuřízky na pórku s žampióny
Postup přípravy receptu
-
Řízky pokrájíme na menší kusy (ale nemusíme), posolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Rozpálíme olej, vložíme řízky a smažíme při obracení asi 10 minut, výjmeme a dáme stranou.
Na olej dáme kmín, na plátky pokrájené žampióny a na čtvrtkolečka pórek.
Smažíme 5 minut, přidáme papriku, promíchnem a zalijeme asi půllitrem vřící vody. Dáme zpět maso, přidáme Podravku a podusíme asi 20 minut. Příloha: hranolky z trouby nebo rýže.