Staročeský kuthan
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1/2 kg zadní hovězí
- 1/2 kg vepřového bůčku
- 3 různé pikantní klobásy
- 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg plnotučné hořčice (malý kelímek)
- 20 dkg kremžské hořčice (malý kelímek)
- sůl
- pepř
- trochu mleté sladké papriky
- špetka chilli koření (může se vynechat)
- 1/2 cibule
- 2 smetany 11%
Postup Staročeský kuthan
Postup přípravy receptu
-
Maso a slaninu nakrájet na kostičky, klobásy na kolečka.
Vše smíchat (kromě cibule a smetany). Nechat uležet min. 2 hod.(nejlépe přes noc).
Dáme do pekáče, trochu podlijeme a pečeme asi 1,5 hod., až hovězí maso změkne.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, pečeme dále 20 min., nakonec zamíchat smetanu a chvíli péct, až směs zrůžoví (udělá se ten správný sosík).
Příloha: knedlík, chléb, pečené brambory, příp. sterilované okurky.