Staročeský kuthan

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 kg zadní hovězí
1/2 kg vepřového bůčku
3 různé pikantní klobásy
20 dkg anglické slaniny
20 dkg plnotučné hořčice (malý kelímek)
20 dkg kremžské hořčice (malý kelímek)
sůl
pepř
trochu mleté sladké papriky
špetka chilli koření (může se vynechat)
1/2 cibule
2 smetany 11%

Postup přípravy receptu

  1. Maso a slaninu nakrájet na kostičky, klobásy na kolečka.

  2. Vše smíchat (kromě cibule a smetany). Nechat uležet min. 2 hod.(nejlépe přes noc).

  3. Dáme do pekáče, trochu podlijeme a pečeme asi 1,5 hod., až hovězí maso změkne.

  4. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, pečeme dále 20 min., nakonec zamíchat smetanu a chvíli péct, až směs zrůžoví (udělá se ten správný sosík).

  5. Příloha: knedlík, chléb, pečené brambory, příp. sterilované okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!