Srdíčko na jalovci
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 4 očištěná a nakrájená vepřová srdce (asi kilo)
- lžíce sádla
- 2 cibule nakrájené
- 200 g česnekového boku nakrájeného
- 10 kuliček jalovce buď v celku nabo nameleme
- špetku divokého koření
- 2 dl červeného vína
- sůl
- pepř
- stroužek nasekaného česneku
- 1/4 lžičky divokého koření
- lžička oleje
- zlatavá jíška na zahuštění nebo hladká mouka rozmíchaná ve vodě
Postup Srdíčko na jalovci
Postup přípravy receptu
-
Na sádle vyškvaříme bůček, pak přidáme cibuli a osmahneme do růžova.
Srdce dáme na základ a restujeme pár minut, dokud se nezatáhne a zároveň přidáme pepř, jalovec, čtvrt lžičky divokého koření a česnek. Zalijeme vínem a dusíme doměkka. Poté zahustíme jíškou a osolíme dle chuti. Nakonec krátce rozpálíme lžíci oleje s divokým kořením (jen aby se rozvinuly chutě). Přidáme k srdíčku a zamícháme.
Tato směs dochutí omáčku, ale neměla by přehlušit chuť jalovce! Pokud dáme celý jalovec, nezapomeneme jej vybrat a nebo dáme do gázy. Podáváme s těstovinou.