Srdíčko na jalovci

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

4 očištěná a nakrájená vepřová srdce (asi kilo)
lžíce sádla
2 cibule nakrájené
200 g česnekového boku nakrájeného
10 kuliček jalovce buď v celku nabo nameleme
špetku divokého koření
2 dl červeného vína
sůl
pepř
stroužek nasekaného česneku
1/4 lžičky divokého koření
lžička oleje
zlatavá jíška na zahuštění nebo hladká mouka rozmíchaná ve vodě

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle vyškvaříme bůček, pak přidáme cibuli a osmahneme do růžova.

  2. Srdce dáme na základ a restujeme pár minut, dokud se nezatáhne a zároveň přidáme pepř, jalovec, čtvrt lžičky divokého koření a česnek. Zalijeme vínem a dusíme doměkka. Poté zahustíme jíškou a osolíme dle chuti. Nakonec krátce rozpálíme lžíci oleje s divokým kořením (jen aby se rozvinuly chutě). Přidáme k srdíčku a zamícháme.

  3. Tato směs dochutí omáčku, ale neměla by přehlušit chuť jalovce! Pokud dáme celý jalovec, nezapomeneme jej vybrat a nebo dáme do gázy. Podáváme s těstovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!