Vepřové ledvinky a srdíčko na slanině či uzeném bůčku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové ledvinky
- 1 vepřové srdíčko
- 100 g uzené slaniny či bůčku
- 1 PL sádla
- silný vepřový vývar
- 1 větší cibule
- 1 PL dijonské hořčice
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- hladká mouka
- pepř, sůl
Postup Vepřové ledvinky a srdíčko na slanině či uzeném bůčku
Postup přípravy receptu
-
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.
Uzenou slaninu (já použil uzený bůček) nakrájíme na kostičky a dáme na chvilku restovat do hrnce se sádlem. Po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli a restujeme do zhnědnutí, přidáme očištěné a na nudličky nakrájené srdíčko, asi 5 minut restujeme, přidáme nakrájené ledvinky které také trochu orestujeme a dijonskou hořčici se sojovou omáčkou.
Podlijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, našprtaným česnekem a dusíme, až jsou ledvinky a srdíčko krásně měkké. Pokud je potřeba dochutíme a lehce zahustíme moukou a provaříme asi 15 minut. a je hotovo.