Vepřové ledvinky a srdíčko na slanině či uzeném bůčku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové ledvinky
1 vepřové srdíčko
100 g uzené slaniny či bůčku
1 PL sádla
silný vepřový vývar
1 větší cibule
1 PL dijonské hořčice
1 lžička sojové omáčky
1 stroužek česneku
hladká mouka
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.

  2. Uzenou slaninu (já použil uzený bůček) nakrájíme na kostičky a dáme na chvilku restovat do hrnce se sádlem. Po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli a restujeme do zhnědnutí, přidáme očištěné a na nudličky nakrájené srdíčko, asi 5 minut restujeme, přidáme nakrájené ledvinky které také trochu orestujeme a dijonskou hořčici se sojovou omáčkou.

  3. Podlijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, našprtaným česnekem a dusíme, až jsou ledvinky a srdíčko krásně měkké. Pokud je potřeba dochutíme a lehce zahustíme moukou a provaříme asi 15 minut. a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!