Srbské rizoto (ze školní jídelny)

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

5 ks dlouhozrnné rýže Vitana
2 střední cibule
1 plechovka sterilovaného hrášku
2 ks vepřové maso
1 lžíce sladkého kečupu
1 sklenice zeleninového leča (250 g)
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).

  2. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět, přidáme na malé, ale opravdu na malé kostičky nakrájené maso. Cca po 10 minutách přidáme sůl, pepř a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme ještě 10 minut a vlijeme zeleninové lečo, přidáme hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit.

  3. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou směsí. Bude se vám to zdát hodně patlavé, ale nebojte se!

  4. Vložte odkryté do předehřáté trouby cca. na 20 minut. Ke konci posypte sýrem a podávejte s kyselou okurkou!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!