Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 5 ks dlouhozrnné rýže Vitana
- 2 střední cibule
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- 2 ks vepřové maso
- 1 lžíce sladkého kečupu
- 1 sklenice zeleninového leča (250 g)
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
Postup Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Postup přípravy receptu
-
Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět, přidáme na malé, ale opravdu na malé kostičky nakrájené maso. Cca po 10 minutách přidáme sůl, pepř a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme ještě 10 minut a vlijeme zeleninové lečo, přidáme hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit.
Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou směsí. Bude se vám to zdát hodně patlavé, ale nebojte se!
Vložte odkryté do předehřáté trouby cca. na 20 minut. Ke konci posypte sýrem a podávejte s kyselou okurkou!