Špekové knedlíky s tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

asi 8 kusu včerejších rohlíků
1 baleni tofu (bile, uzene...zalezi na chuti)
1 - 2 lžice oleje
1 cibule
4 vejce
200 ml mleka
6 lžic hrubé mouky
1 lžice rozpuštěného másla
zelená petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohliky a tofu nakrajime na kosticky.

  2. Na lzici oleje opeceme nadrobno pokrajenou cibuli, nechame zesklovatet a pridame kosticky tofu. Pridame k rohlikum a promichame.

  3. Vejce rozslehame v mlece a nalijeme na rohliky.

  4. Pridame mouku, maslo, posekanou zelenou petrzelku, osolime, opeprime a dobre promichame. Nechame pul hodiny odpocinout.

  5. Pak z hmoty vytvarujeme zhruba osm kulatych knedliku - jde to dobre mokryma rukama - a ty uvarime v osolene vode. Vari se 15 - 20 minut. Podavame s dusenym spenatem, se zelim a osmazenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!