Slaninové křupavé tyčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g vody
- 50 g anglické slaniny (uzeného boku)
- 1 lžička soli
- 190-200 g hladké mouky
- 5-7 g droždí
Postup Slaninové křupavé tyčky
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme ve vodě se lžící mouky z odváženého množství a necháme zmladit.
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi ji pomalu osmažíme. Vychladlou ji zároveň se zbytkem mouky a solí přidáme ke kvásku a vymícháme těsto.
Po kratším nakynutí (20 minut) těsto propracujeme, rozválíme na plát a nakrájíme tyčky.
Z dvojitých tyček uděláme srdíčka, jednoduché jen zkroutíme a všechny dáme kynout na plech.
Než se vyhřeje trouba na 210°c, stihnou tyčky nakynout. Potřeme je vodou (nebo trochou rozšlehaného vejce), sypneme sezamem a upečeme.