Špagetová dýně s fazolkovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaPostup Špagetová dýně s fazolkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).
Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme“ (vydlabeme vidličkou špagety). 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme fazuľku, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme.
Vložíme na kocky narezané paradajky a dusíme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku.
Teplú špagetovú dyňu prelejeme fazuľkovou omáčkou a podávame.