Špagetová dýně s fazolkovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně
300 g fazolek
250 g rajčat
4 stroužky česneku
1 cibule
sůl
pepř
bazalka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).

  2. Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme“ (vydlabeme vidličkou špagety). 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  3. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme fazuľku, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme.

  4. Vložíme na kocky narezané paradajky a dusíme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku.

  5. Teplú špagetovú dyňu prelejeme fazuľkovou omáčkou a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!