Pikantní směs v bramboráku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Směs:
- 30 dkg krůtích plátků
- 30 dkg krůtích jater
- 1 cibule
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžíce tymiánu
- sůl
- 1 lžička vegety
- 1/2 kostky masoxu
- 1 lžíce worcestru
- pár špetek chilli koření
- 2 červené kapie
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce kečupu
- olej
Postup Pikantní směs v bramboráku
Postup přípravy receptu
-
Maso i játra omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, kapie na nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme masíčko, posypeme pepřem a tymiánem, přidáme cibuli a opékáme do zlatavé barvy.
Pak přidáme jatýrka a až zhnědnou zalijeme vývarem (voda+ masox), přidáme vegetu, worcester, chilli koření a dusíme 20 minut. Maso zalijeme jen do poloviny - nevaříme, ale dusíme. V případě potřeb doléváme horkou vodou, aby se nám masíčko nepřipálilo.
Nakonec dosypeme kapie, osolíme, přidáme hořčici a kečup a 10 minut na mírném ohni podusíme. Tuto směs naneseme na polovinu bramboráku, posypeme nakrájenou cibulí, přeložíme a můžeme servírovat. Nezapomeneme na skleničku dobře vychlazeného pivečka.