Pikantní směs v bramboráku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Směs:
30 dkg krůtích plátků
30 dkg krůtích jater
1 cibule
1/2 lžičky pepře
2 lžíce tymiánu
sůl
1 lžička vegety
1/2 kostky masoxu
1 lžíce worcestru
pár špetek chilli koření
2 červené kapie
1 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso i játra omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, kapie na nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme masíčko, posypeme pepřem a tymiánem, přidáme cibuli a opékáme do zlatavé barvy.

  2. Pak přidáme jatýrka a až zhnědnou zalijeme vývarem (voda+ masox), přidáme vegetu, worcester, chilli koření a dusíme 20 minut. Maso zalijeme jen do poloviny - nevaříme, ale dusíme. V případě potřeb doléváme horkou vodou, aby se nám masíčko nepřipálilo.

  3. Nakonec dosypeme kapie, osolíme, přidáme hořčici a kečup a 10 minut na mírném ohni podusíme. Tuto směs naneseme na polovinu bramboráku, posypeme nakrájenou cibulí, přeložíme a můžeme servírovat. Nezapomeneme na skleničku dobře vychlazeného pivečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!