Hovězí na Mochovance

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
1 cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
sůl
100 g mražené polévkové směsi Mochovanka
100 ml smetany ke šlehání
hladká mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na porce. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova, přidáme maso, osmahneme ze všech stran a osolíme. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme pod pokličkou doměkka.

  2. Poté přidáme mraženou zeleninu a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a na závěr zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!