Hovězí na Mochovance
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- 100 g mražené polévkové směsi Mochovanka
- 100 ml smetany ke šlehání
- hladká mouka dle potřeby
Postup Hovězí na Mochovance
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na porce. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova, přidáme maso, osmahneme ze všech stran a osolíme. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme pod pokličkou doměkka.
Poté přidáme mraženou zeleninu a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a na závěr zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.