Smetanové špagety s hráškem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200-250 g špaget
- 100 ml smetany ke šlehání
- 80 g goudy
- 1 kedlubna
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvého hrášku
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- olej
Postup Smetanové špagety s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale. Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle.
V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnou, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny.
Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget-to omáčku zahustí. Opět nechte odpařit a přilejte smetanu. Osolte, opepřte, přidejte hrášek a nechte prohřát.
Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.