Kuřecí prsíčka s houbovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kusy kuřecích prsíček s kůží a bez kosti
2 šalotky
300 g mražených nebo čerstvých hub
200 ml smetany
3 snítky tymiánu
300 ml drůbežího vývaru
25 g másla
olivový olej
trocha citronové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava;nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté trouby na 180°C asi 7-10 minut, (doba pečení záleží na velikosti prsíček, musí zůstat šťavnatá, ale dobře propečená).

  2. Šalotky oloupeme, nakrájíme na jemno a na másle s trochou oleje je zpěníme lehce do zlatava, společně s tymiánem. Přidáme zmrazené houby, zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut. Čerstvé houby nejprve orestujeme.

  3. Nakonec přidáme smetanu, citronovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a krátce povaříme. Prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s houbovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!