Jatýrka na víně - Sikotakia krasata

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 středně velká cibule
1-2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
sůl
pepř
oregano
voda na podlití nebo drůbeží vývar
3 sušená rajčata (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na oleji je necháme zesklovatět. Přidáme játra, a pokračujeme ještě asi 4 minutky, než se játra zatáhnou.

  2. Osolíme, opepříme a přidáme trošku oregana. Přidáme to víno, přikryjeme pokličkou a necháme vypařit alkohol. Potom přidáme sklenku vývaru, játra ale nesmí být potopená. Pomalu dusíme. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trošku vývarem. Játra by měly zůstat, bez vody, jen se šťávičkou.

  3. Já přidávám ještě sušená rajčata, ta dávám společně s cibulí a česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!