Králičí jatýrka se zeleninou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g králičích jater
sůl
pepř
1 velká cibule
1 malá plechovka kukuřice
1 malá plechovka hrášku
1 červená paprika
1 malý protlak
2 lžíce worcestru
2 stroužky česneku
4 lžíce cikánské omáčky (cikánský kečup)
brambory jako příloha
cibulka do brambor

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na nudličky, cibuli na malé kostičky.

  2. Na oleji restujeme cibulku dozlatova. Ke konci vložíme nasekaný česnek a pak játra. Osolíme a opepříme. Krátce játra osmažíme a přidáme na malé nudličky nakrájenou papriku.

  3. Když jsou játra měkká, můžeme přidat protlak, cikánský kečup, plechovky zeleniny, můžeme trochu podlít a krátce provaříme. Zahušťovat nemusíme, vyvaříme štávu na omáčku.

  4. Podáváme se šťouchanými brambory s cibulkou nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!