Králičí jatýrka se zeleninou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g králičích jater
- sůl
- pepř
- 1 velká cibule
- 1 malá plechovka kukuřice
- 1 malá plechovka hrášku
- 1 červená paprika
- 1 malý protlak
- 2 lžíce worcestru
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce cikánské omáčky (cikánský kečup)
- brambory jako příloha
- cibulka do brambor
Postup Králičí jatýrka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na nudličky, cibuli na malé kostičky.
Na oleji restujeme cibulku dozlatova. Ke konci vložíme nasekaný česnek a pak játra. Osolíme a opepříme. Krátce játra osmažíme a přidáme na malé nudličky nakrájenou papriku.
Když jsou játra měkká, můžeme přidat protlak, cikánský kečup, plechovky zeleniny, můžeme trochu podlít a krátce provaříme. Zahušťovat nemusíme, vyvaříme štávu na omáčku.
Podáváme se šťouchanými brambory s cibulkou nebo s rýží.