Brambory plněné brynzou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 větších brambor
- 1 nakládaná kapie
- 8 plátků uzené slaniny
- Náplň:
- 300 g brynzy
- 1 lžíce mleté červené papriky
- Příloha:
- 1 velký pórek
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce vody
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Brambory plněné brynzou
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky dobre vydrhneme a v šupke uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Potom odrežeme z každého zemiaka vršok, zemiak vydlabeme, naplníme náplňou, uložíme na ňu plátok slaniny a priklopíme odrezanou časťou zemiaka.
Uložíme na pekáč (na papier alebo slabo vymastíme) a pri teplote 200°C pečieme 15 minut.
Podávame s pórkovou prílohou a posypeme nadrobno narezanou kapiou.
Náplň: Bryndzu dobre vymiešame s vydlabanou časťou zemiakov a mletou paprikou.
Príloha: Pór narežeme na kolieska, pridáme olej, ocot, vodu, soľ, cukor a korenie a privedieme k varu. Povaríme 5 minút a prikryté necháme dôjsť.