Kachní jatýrka v bagetce na provensálský způsob

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kachních jater králičích nebo jiných jater
provensálské koření
sečuánský pepř
3 lžíce rajčatového protlaku
sůl
3 lžíce balsamika
několik kapek worcestru
hrnek nakrájených čerstvých paprik najemno
1 červená cibule
2 stroužky česneku
bagetky

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si olej a vložíme nakrájená jatýrka. Opečeme, přidáme česnek na plátky a pak směs nakrájených barevných paprik s cibulí.

  2. Vše restujeme a zakápneme worcestrem a protlakem. Po chvilce přidáme balsamikový ocet, promícháme a okořeníme.

  3. Připravíme si zapékací bagetky a odřízneme vršek. Vnitřek bud vmáčkneme a nebo trochu vydlabeme.

  4. Pak plníme játrovou směsí a zapečeme do zlatavé barvy. Na talíři jsem to zakápla tabascem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!