Kachní jatýrka v bagetce na provensálský způsob
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g kachních jater králičích nebo jiných jater
- provensálské koření
- sečuánský pepř
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- 3 lžíce balsamika
- několik kapek worcestru
- hrnek nakrájených čerstvých paprik najemno
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- bagetky
Postup Kachní jatýrka v bagetce na provensálský způsob
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme si olej a vložíme nakrájená jatýrka. Opečeme, přidáme česnek na plátky a pak směs nakrájených barevných paprik s cibulí.
Vše restujeme a zakápneme worcestrem a protlakem. Po chvilce přidáme balsamikový ocet, promícháme a okořeníme.
Připravíme si zapékací bagetky a odřízneme vršek. Vnitřek bud vmáčkneme a nebo trochu vydlabeme.
Pak plníme játrovou směsí a zapečeme do zlatavé barvy. Na talíři jsem to zakápla tabascem.