Smetanové muffiny s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- 2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker)
- 260 g zakysané smetany (husté! Doporučuji créme fraiche)
- 360 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva (Dr. Oetker)
- Na dohotovení:
- Čokoládová poleva (Dr. Oetker)
- Smetana (použila jsem Dr. Oetker + mléko)
- zdobení (Cukrové kuličky Dr. Oetker)
Postup Smetanové muffiny s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180˚ C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Do mísy vložte vejce, oba cukry a vyšlehejte do husté pěny. Poté přimíchejte zakysanou smetanu.
Do mísy nasypte mouku a kypřící prášek, důkladně promíchejte a těstem naplňte košíčky.
Pečte 30-35 minut. Nechte vychladnout.
Čokoládovou polevu rozpusťte a polijte muffiny.
Nechte polevu zaschnout.
Vyšlehejte smetanu a zdobte jí muffiny.
Dozdobte cukrovými kuličkami.