Smetanové muffiny s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
140 g cukru krupice
2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker)
260 g zakysané smetany (husté! Doporučuji créme fraiche)
360 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva (Dr. Oetker)
Na dohotovení:
Čokoládová poleva (Dr. Oetker)
Smetana (použila jsem Dr. Oetker + mléko)
zdobení (Cukrové kuličky Dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180˚ C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

  2. Do mísy vložte vejce, oba cukry a vyšlehejte do husté pěny. Poté přimíchejte zakysanou smetanu.

  3. Do mísy nasypte mouku a kypřící prášek, důkladně promíchejte a těstem naplňte košíčky.

  4. Pečte 30-35 minut. Nechte vychladnout.

  5. Čokoládovou polevu rozpusťte a polijte muffiny.

  6. Nechte polevu zaschnout.

  7. Vyšlehejte smetanu a zdobte jí muffiny.

  8. Dozdobte cukrovými kuličkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!