Smetanové fazolky s koprem

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g zelených fazolek - měla jsem mražené
2 šalotky nakrájené na drobno
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
150 g zakysané smetany
4 kuličky nového koření
2 PL čerstvý nasekaný kopr
sůl
pepř
špetka cukru
citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky zalijeme vodou aby byly jen lehce ponořené. Přidáme sůl a nové koření. Vaříme skoro doměkka tak, aby nebyly rozvařené. Uvařené scedíme a dáme do studené vody. Vývar ponecháme.

  2. Na másle uděláme cibulovou jíšku a zalijeme ji vývarem z fazolek. Necháme 15 minut povařit a občas promícháme. Přidáme smetanu a vrátíme fazolky.

  3. Společně chvíli povaříme, přidáme kopr a dochutíme. Podáváme s bramborem a vařeným vejcem nebo vařeným hovězím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!