Lahůdka babího léta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g libovějšího nakrájeného vepřového masa
- 2 větší cibule stejné velikosti
- tvarůžky (kolik kdo chce a jak je má rád, nakrájené na kousky)
- 1 smetana na šlehání
- 100 g anglické libovější slaniny
- 1 lžička plnotučné hořčice
- koření grilovací mix
- koření Adžika (dala jsem trochu, nemusí být)
- olej
- pepř
- sůl
Postup Lahůdka babího léta
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na menší kousky, ty prosolíme, opepříme a promícháme s kořením.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, pokud je velká, tak na půlkolečka.
Na malém množství oleje opečeme slaninu, na ní opečeme zprudka maso, aby se zatáhlo, pak si ho vyndáme bokem a na výpeku osmažíme cibuli do růžova.
Cibuli s výpekem a slaninou dáme do pekáčku, na ní dáme opečené maso, zalijeme smetanou ve které rozmícháme hořčici a navrch rozprostřeme nakrájené tvarůžky.
Pekáček přikryjeme a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme 30 minut a 5-10 minut nakonec odkryté, aby mělo maso pěknou barvu. Můžeme servírovat.