Směs z krůtích jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

0,5 kg krůtích jater
10 dkg anglické či jiné slaniny
1 cibule
25 dkg žampionů
2 rajčata
6 sušených rajčat s kapary (italských)
1 větší špetku rozemnutého tymiánu nebo 4-5 větviček čerstvého
2 stroužky česneku
pepř podle chuti - čerstvě mletý
olivový olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Játra zbavíme šlach a sádla, nakrájíme na širší plátky či nudle. Cibuli nakrájenou na půlkolečka vložíme na rozehřátý omastek a mícháme, aby se rovnoměrně opékala. Po chvilce vložíme nakrájenou slaninu. Až začne cibule zlátnout, přidáme játra a občas obrátíme. Česnek nasekáme nadrobno a přidáme na pánev. Pozor, než začne zlátnout, přidáme pokrájená rajčata i na drobno nakrájená sušená rajčata. Dáme tymián a pepř. Ztlumíme oheň.

  2. Na druhou pánev dáme trochu omastku, rozehřejeme a vložíme na plátky nakrájené žampiony. Opékáme tak dlouho, až začnou zlátnout. Pak vypneme a přisypeme k játrům. Promícháme a vypneme. Před podáváním osolíme. Podáváme s bramborami, rýží, bramborovou kaší či čerstvým žitným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!