Směs z krůtích jater
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 0,5 kg krůtích jater
- 10 dkg anglické či jiné slaniny
- 1 cibule
- 25 dkg žampionů
- 2 rajčata
- 6 sušených rajčat s kapary (italských)
- 1 větší špetku rozemnutého tymiánu nebo 4-5 větviček čerstvého
- 2 stroužky česneku
- pepř podle chuti - čerstvě mletý
- olivový olej nebo sádlo
Postup Směs z krůtích jater
Postup přípravy receptu
-
Játra zbavíme šlach a sádla, nakrájíme na širší plátky či nudle. Cibuli nakrájenou na půlkolečka vložíme na rozehřátý omastek a mícháme, aby se rovnoměrně opékala. Po chvilce vložíme nakrájenou slaninu. Až začne cibule zlátnout, přidáme játra a občas obrátíme. Česnek nasekáme nadrobno a přidáme na pánev. Pozor, než začne zlátnout, přidáme pokrájená rajčata i na drobno nakrájená sušená rajčata. Dáme tymián a pepř. Ztlumíme oheň.
Na druhou pánev dáme trochu omastku, rozehřejeme a vložíme na plátky nakrájené žampiony. Opékáme tak dlouho, až začnou zlátnout. Pak vypneme a přisypeme k játrům. Promícháme a vypneme. Před podáváním osolíme. Podáváme s bramborami, rýží, bramborovou kaší či čerstvým žitným chlebem.