Smaženky k pivu nebo vínu
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1. Smažená parenica
- uzená parenica
- paprikáš
- vejce
- hladká mouka
- voda nebo pivo
- strouhanka
- 2. Smažená cibule:
- cibule
- tvrdý sýr
- vejce
- hladká mouka
- voda nebo pivo
- strouhanka
- sůl
Postup Smaženky k pivu nebo vínu
Postup přípravy receptu
-
1.(obrázek č. 1) Rolku nakrájíme na kolečka silná asi 3-5mm a mezi plátky dáme vždy po jednom kolečku salámu paprikáš. Zpevníme párátkem.
Z vejce, mouky a vody nebo piva si vymícháme těstíčko, ve kterém vše smočíme a obalíme strouhankou. Těstíčko nesolíme, sýr je dost slaný.
Vložíme i s párátkem do horkého oleje, před otočením párátko vyjmeme. Smažíme dozlatova.
2. (obrázek č.2) Cibuli nakrájíme opatrně na 0,5cm kolečka a osolíme.
Z vejce, soli, mouky, vody nebo piva a jemně nastrouhaného sýru vymícháme těstíčko, ve kterém cibuli smočíme a obalím ve strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran.