Smažené jablkové knedlíky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 250 g tvarohu (ne ve vaničce)
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 3 jablka
- skořicový cukr
- citronová šťáva
- olej na smažení
- Na obalení:
- moučkový cukr se skořicí
- rozehřáté máslo
Postup Smažené jablkové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, mouku, vejce a sůl zpracujeme v tužší, ale vláčné těsto. Rozválíme na placku o síle cca 4 mm a rozkrájíme rádýlkem na čtverce o velikosti 6x6 cm.
Jablka oloupeme a nakrájíme na drobounké kostičky, ochutíme skořicovým cukrem (nebo jen skořicí) a citronovou šťávou.
Na každý čtvereček uložíme asi polévkovou lžíci jablkové náplně a dobře zabalíme do knedlíku.
Smažíme na mírném plameni ve vyšší vrstvě oleje, necháme okapat na ubrousku.
Podáváme posypané cukrem se skořicí a přelité máslem nebo po okapání ještě teplé v cukru obalíme.