Smažené jablkové knedlíky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g tvarohu (ne ve vaničce)
250 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
3 jablka
skořicový cukr
citronová šťáva
olej na smažení
Na obalení:
moučkový cukr se skořicí
rozehřáté máslo

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, mouku, vejce a sůl zpracujeme v tužší, ale vláčné těsto. Rozválíme na placku o síle cca 4 mm a rozkrájíme rádýlkem na čtverce o velikosti 6x6 cm.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na drobounké kostičky, ochutíme skořicovým cukrem (nebo jen skořicí) a citronovou šťávou.

  3. Na každý čtvereček uložíme asi polévkovou lžíci jablkové náplně a dobře zabalíme do knedlíku.

  4. Smažíme na mírném plameni ve vyšší vrstvě oleje, necháme okapat na ubrousku.

  5. Podáváme posypané cukrem se skořicí a přelité máslem nebo po okapání ještě teplé v cukru obalíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!