Slunce na talíři
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 8 středně velkých brambor
- 4 rajčata
- 2 cukety
- 1 lilek
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžičky posekaných bylinek (co doma najdete)
- na bylinkový tvaroh:
- 500 g tvarohu
- 3 lžíce nízkotučného mléka
- 3 lžíce posekaných bylinek
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku(lze i více podle chuti)
Postup Slunce na talíři
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C,(horkovzdušnou na 180°C).
Brambory, rajčata,cukety, lilek a papriku omyjeme a očistíme.
Brambory a rajčata rozpůlíme. Lilek rozkrájíme na středně silné plátky, papriku na nudličky. Cibuli a dva stroužky česneku oloupeme a podélně nakrájíme na tenké díly.
Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme se 2 lžičkami posekých bylinek a nalijeme na zeleninu. Přikryjem alobalem a pečeme v předehřáté troubě 50-60 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení alobal odstraníme.
Bylinkový tvaroh: Šalotku oloupeme a posekáme, 1 stroužek česneku prolisujeme. Tvaroh utřeme s mlékem, šalotkou, česnekem a posekanými črstvými bylinkami. Osolíme a opepříme. Podáváme společně.