Slané tyčinky s tvarohem lístkové

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g obyčejného čerstvého tvarohu (ne dietní)
250 g prosáté hladké mouky (vážit přesně)
250 g Hery (s Herou jsou lepší)
1 vajíčko
1 čajová lžička soli
kmín bohatě
všechny suroviny musí být studené z lednice - kromě mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky dáme sůl a rozmícháme. Přidáme tvaroh, nakrájenou Heru a žloutek. Studenou směs rychle hněteme a dáváme dohromady, až se spojí. Klasika tvarohové těsto.

  2. Těsto je velmi tukové a trošku se lepí, proto pracujeme rychle, aby se pod rukama neohřívalo. Když je potřeba podsypat, tak velmi opatrně a přidávat mouku jako šafránu, jinak nebudou lístkovat a nebudou dobré.

  3. Těsto dlouho nehněteme, jenom ho dáme dokupy. Rozdělíme ho na dvě části, obalíme trošku v mouce a dáme do lednice na 1 hodinu dobře zchladit.

  4. Horkovzdušnou troubu vyhřejeme na 200°C. Obyčejnou na 220°C vrchní i spodní ohřev, až potom vyndáme jedno těsto z lednice.

  5. Na trošičku pomoučeném válu rychle vyválíme na cca 5 milimetru, potřeme rozkvedlaným studeným bílkem a posypeme bohatě kmínem.

  6. Nakrájíme rádýlkem tyčky šířky 10 milimetrů, uložíme na plech.Pracujeme rychle, když se to těsto potvora ohřeje, tak se tyčky při přendávání na plech natahují jako žvýkačka.

  7. Pečeme v horkovzdušné asi 26 minut do tmavě červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!