Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Vejce
sůl
voda
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Ideálně uvařit vajíčko na měkko, středně tzv. na hniličku nezvládne mnoho z nás. Přidávám návod, jak sobě na snídani, svým hostům tuhle radost nepokazit a ještě se pobavit.

  2. Doporučuji vařit vajíčka od počátku ve studené vodě, uspoří se tím i energie. Není třeba mít obavy o správnou tuhost vaječného žloutku. Použijeme totiž jednoduchou ale důvtipnou pomůcku.

  3. Společně s vašimi vajíčky budete totiž vařit vajíčko beepegg v překladu znějící pípající vajíčko, které ovšem nepípá, ale hraje.

  4. Nejjednodušší způsob, jak uvařit vajíčka tak akorát. BeepEgg přesně ví, kdy je třeba stav žloutku např. na hniličku. Teplotní senzor v BeepEgg přesně detekuje, v který moment se začne voda vařit a od tohoto bodu zabudovaný časovač začne opočítavat čas až do momentu ideálního stavu pro dokonale uvařené vajíčko.

  5. Jednoduše dejte BeepEgg do vody se skutečnými vejci a vařte společně. Když jsou vajíčka tak akorát, BeepEgg zahraje melodii. BeepEgg zahraje 3 různé melodie podle požadovaného stupně tvrdosti, vajíčka na měkko, vajíčka na hniličku, vajíčka na tvrdo.

  6. Když máte vejce uvařená opláchněte BeepEgg společně s vejci studenou vodou a uskladněte společně s ostatními vejci v lednici. Šetří se tím baterie vajíčka. Nyní už si vychutnejte každé ráno perfektně lahodný žloutek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!