Slané sezamové sušenky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 g celozrnné mouky (v receptu byla uvedená celozrnná špaldová mouka jemně mletá)
- 100 g másla nebo se dá použít i margarín (v org. receptu BIO)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mořské soli
- velká hrst sezamu nebo lněných semínek
- 100 ml vody
Postup Slané sezamové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin a 100 ml vody vypracujeme těsto. Trochu semínek si dáme stranou. Těsto necháme odpočinou 20 minut.
Poté vyválíme tenký plát. Já válím těsto mezi dvěma pláty pečícího papíru, aby se mi nepřichytávalo na váleček a vál. Zbytek semínek rozsejeme na rozválený plát těsta a zatlačíme je do něj.
Dle představivosti vykrajujeme tvary sušenek. Já použila normální nůž.
Pečeme v troubě na pečícím papíru 15 až 20 minut na 180 stupňů. Sušenky podáváme vychladnuté.