Slaná žemlovka (aneb, když zbude mleté maso a starší rohlíky)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masová směs:
300 - 400 g mletého masa
1 vejce
2 lžíce solamylu
1 lžička hořčice
1 cibule
česnek
sůl
pepř
150 g strouhaného sýru
Dále:
starší rohlíky
2 vejce
2 lžíce smetany
nasekané bylinky
sůl
pepř
rajčátka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pekáček a vytřeme ho sádlem. Mleté maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka.

  2. Vejce rozšleháme se smetanou, bylinkami a kořením. Rohlíky namáčíme ve vejcích a ukládáme na dno pekáčku. Na rohlíky rozprostřeme ochucené maso a polovinu sýru.

  3. Další vrstva jsou namočené rohlíky. Zbytek vajec nalijeme na rohlíky. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 20 minut. Poté odkryjeme, nahoru dáme nakrájená rajčátka a zbytek sýru.

  4. Dopečeme na zlatou barvu a do křupava. Podáváme teplé, ale i studené je to výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!