Slaná žemlovka (aneb, když zbude mleté maso a starší rohlíky)
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Masová směs:
- 300 - 400 g mletého masa
- 1 vejce
- 2 lžíce solamylu
- 1 lžička hořčice
- 1 cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- 150 g strouhaného sýru
- Dále:
- starší rohlíky
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany
- nasekané bylinky
- sůl
- pepř
- rajčátka
- sádlo
Postup Slaná žemlovka (aneb, když zbude mleté maso a starší rohlíky)
Postup přípravy receptu
-
Připravíme pekáček a vytřeme ho sádlem. Mleté maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka.
Vejce rozšleháme se smetanou, bylinkami a kořením. Rohlíky namáčíme ve vejcích a ukládáme na dno pekáčku. Na rohlíky rozprostřeme ochucené maso a polovinu sýru.
Další vrstva jsou namočené rohlíky. Zbytek vajec nalijeme na rohlíky. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 20 minut. Poté odkryjeme, nahoru dáme nakrájená rajčátka a zbytek sýru.
Dopečeme na zlatou barvu a do křupava. Podáváme teplé, ale i studené je to výborné.