Himálajské tsampa koule s meruňkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 hrnek tsampy (1 hrnek = 150 ml)
- 1/2 hrnku sušených meruněk
- 1/2 hrnku loupaných mandlí
- 1/4 hrnku mléka (kokosového, sójového či jiného)
- 3 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce třtinového cukru dle chuti na doslazení
Postup Himálajské tsampa koule s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Polovinu meruněk zalijeme trochou vařící vody, necháme změknout a rozmixujeme. Druhou polovinu nakrájíme na malé kousky.
Loupané mandle nakrájíme na kousky nebo nahrubo pomeleme. Rozpustíme kokosový olej.
V míse dobře smícháme všechny ingredience dohromady, mléko doléváme postupně a vytvoříme hmotu, ze které tvarujeme koule.
Můžeme podávat.