Slaná zemlebába
Recepty, OstatníSuroviny
- 9 krajíčků celozrnného toastového chleba
- 9 plátků anglické slaniny
- 6 plátků uzeného sýra
- hrst smažené sušené cibule
- 3 lžíce sádla
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- 1/2 hrnku parmazánu
- sůl
- pepř
Postup Slaná zemlebába
Postup přípravy receptu
-
Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na ně plátky sýra a posypeme cibulkou.
Pomocí papíru zamotáme roládky, ty pak uprostřed překrojíme. Půlky rolád trošku ztvarujeme v ruce (celozrnný chleba se docela drobí) a řezem nahoru pokládáme vedle sebe do menší zapékací misky, vymazané sádlem.
Pokapeme zbytkem rozpuštěného sádla, zasypeme parmazánem a zalijeme mlékem, ve kterém jsme vidličkou rozšlehali vajíčko, osolili a opepřili. Mléko necháme pár minut vsáknout do chleba.
Pečeme dokřupava asi 20 minut na 180 st. C.