Vaječná roláda se šunkou a sýrem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 PL oleje
120 g lučiny či jiného měkkého tvarohového sýra
3/4 hrnku mléka
2 PL hladké mouky
1/4 lžičky soli
12 vajec
2 PL dijonské hořčice
2,25 hrnku nastrouhaného čedaru
200-300 g kvalitní dušené šunky
2 jarní cibulky
čerstvé bylinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vyložte pečícím papírem plech 38x25 cm a potřete olejem.

  2. V menší misce vyšlehejte lučinu a mléko dohladka, přidejte mouku, osolte a dobře promíchejte.

  3. Ve velké míse vyšlehejte vejce, až se bílky se žloutky propojí, přidejte k nim lučinovou směs a dobře promíchejte. Takto připravené těstíčko vylijte na plech a pečte při 190°C asi 30 minut.

  4. Vyjměte plech z trouby, upečený plát potřete hořčicí a posypte hrnkem čedaru, nakrájenou šunkou, pokrájenou jarní cibulkou a druhým hrnkem čedaru.

  5. Srolujte do rolády, povrch posypte zbývajícím čedarem a zapečte ještě 3-4 minuty, aby se rozpustil. Posypte bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!