Sladkokyselé vepřové maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového plecka
250-300 g česnekových výhonků
salátová okurka
sojová omáčka
vegeta
pepř
mletý kmín
troška cukru
ocet
Solamyl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky a ty smažíme na oleji na nepřilnavé pánvi.

  2. Pak přidáme 3cm dlouhé kousky česnekových výhonků, zakápneme sojovou omáčkou, lehce opepříme, s trošku drceného kmínu a opékáme 7-10 min.

  3. Dál přidáme na silnější kostky krájenou okurku a necháme ještě chvilinku vařit. Hotové dochutíme cukrem, octem, sójovou omáčkou a vegetou. Kdo má rád, může zahustit trochou Solamylu, rozmíchaného v 1-2 lžících vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!