Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 700 g býčích žláz (3 mražené kusy v jednom balení)
- 150 g slaniny (použila jsem Gazdovskou slaninu)
- 300 g bílého hlávkového zelí
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička celého kmínu
- 1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, použije pouze sůl)
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1/2 lžičky Solamylu rozmíchaného v 50 ml studené vody
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí
Postup přípravy receptu
-
Zelí a slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.
Rozmrazené žlázy opláchneme, rozřízneme a nakrájíme na nudličky.
V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme společně slaninu s cibulí a kmínem. Po 3 minutách přidáme žlázy, zasypeme paprikou, promícháme a restujeme další 3 minuty, než začnou pouštět tekutinu. Poté přidáme rozdrobený bujón, zelí, trochu pepře a promícháme.
Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě přibližně 20 minut, dokud není zelí měkké.
Na závěr přidáme česnek, vodu se škrobem a vaříme 2 minuty.
Podle potřeby dochutíme a podáváme s těstovinami nebo s vařeným bramborem.